Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Protestele iau amploare în Iran. Manifestanţii cer revenirea Şahului la putere (VIDEO)

Protestele iau amploare în Iran. Manifestanţii cer revenirea Şahului la putere (VIDEO)

Un articol de: |

Protestele din Iran cresc în intensitate și amploare, iar singurul răspuns al regimului de la Teheran pentru miile de demonstranţi pare să fie violenţa.

Autorităţile iraniene au efectuat peste 1.000 de arestări de la începutul mişcărilor de stradă, acum şase zile. În unele zone ale ţării a fost închis accesul la Internet.

Protestele iau amploare în Iran. Manifestanţii cer revenirea Şahului la putere

Citește și: Imagini APOCALIPTICE: Pată de țiței în largul mării cât dimensiunea Parisului (VIDEO)Româncă de 16 ani, violată. I-au examinat zona intimă și au găsit un detaliu irealTRAGEDIE FĂRĂ MARGINI! Sunt 52 de MORȚI! Un autocar a luat FOC! Detalii de ULTIM MOMENT

Cenzura a intervenit după ce demonstranţii au încărcat pe reţelele de socializare clipuri în care se vede clar modul brutal în care au intervenit forţele de ordine. Cel puţin 21 de oameni au murit până acum. Pe străzile oraşelor iraniene, scandările împotriva republicii islamiste se îmbină cu apeluri pentru întoarcerea Şahului şi a dinastiei imperiale, detronate de revoluţia din 1979.

Şah, Şah, întoarce-te, întoarce-te!””, au scandat protestatarii referindu-se la actualul ayatollah al Iranului, respectiv la fostul lider religios suprem, care a condus Revoluția islamică din 1979 și a fost la putere până în 1989, când a murit.

Citește și: Junker: Mi-ar plăcea să văd Regatul Unit revenind în UE după BrexitȘOCANT! Suedia trimite broșuri informative pentru RĂZBOI CU RUSIA la 5 milioane de adrese!Presa internațională, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier. Reuters: Al treilea prim-ministru al ţării din ultimul an

Pentru a şasea zi la rând, mii de iranieni au ieşit pe străzi că ceară înlăturarea actualului regim islamist, pe care îl acuză de represiune, violenţă şi de sărăcirea ţării. Forţele de ordine iraniene au răspuns cu intervenţii în forţă împotriva grupurilor de civili.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe