Radu Banciu, despre Brexit: Niciodată nu am fost mai aproape de o despărțire a Angliei de Scoția decât acum (VIDEO)

Radu Banciu, despre Brexit: Niciodată nu am fost mai aproape de o despărțire a Angliei de Scoția decât acum (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de vineri a emisiunii "Lumea lui Banciu" despre decizia istorică a britanicilor luată prin referendumul de joi, anume ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Marea Britanie nu se va îndepărta niciodată din punct de vedere geografic de Europa și poate că este marele regret al celor care au votat pro Brexit. Noi vom găsi întotdeauna pe hartă Marea Britanie acolo unde, chiar dacă am trăit în necunoștință de cauză atâta vreme. Va trebui să ne obișnuim la un moment dat că nu mai sunt o țară membră a Uniunii Europene", a explicat realizatorul TV.

"Britanicii ar fi trebuit să nu voteze pro sau contra lui Cameron, chiar dacă era un partizat an rămânerii în UE. Asta e o decizie care poate să rămână de durată. Niciodată o țară care a ieșit din Uniune nu s-a mai întors, nici măcar Groenlanda, care este un teritoriu dependent de Danemarca", a adăugat Radu Banciu.

"Cum ar putea să pareze Europa despărțirea de Marea Britanie, care evident că o afectează? Prin ceea ce poate să aducă timpul. de exemplu, desolidarizarea Scoției de Marea Britanie. Este posibil ca un referendul să aibă loc și, la un moment dat, Scoția să decidă dacă va ieși din Marea Britanie și va intra în Uniunea Europeană. Astăzi, este un scenariu probabil sau dacă nu probabil, posibil. Niciodată nu am fost mai aproape de o despărțire a Angliei de Scoția decât astăzi", a continuat Banciu.

Radu Banciu, despre Brexit: Niciodată nu am fost mai aproape de o despărțire a Angliei de Scoția decât acum

#DIRECT_ONE_bnvwlp#

Urmăriți B1TV.ro și pe