Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Radu Banciu: Erdogan nu este un dictator oarecare și beneficiază de suportul populației. În Europa nu știu dacă, într-o situație similară, oamenii ar fi ieșit în stradă să apere dictatorul (VIDEO)

Radu Banciu: Erdogan nu este un dictator oarecare și beneficiază de suportul populației. În Europa nu știu dacă, într-o situație similară, oamenii ar fi ieșit în stradă să apere dictatorul (VIDEO)

Un articol de: |

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre lovitura de stat eșuată din Turcia.

Deocamdată sunt puține lucruri clare, multe speculații. Ați văzut că multă lume poate să-și dea cu părerea. E o situație tensionată până la extrem, atâta doar că, spre surprinderea noastră și a multor observatori, acest puci inițiat vineri seară s-a terminat destul de repede și mai ales modul în care s-a terminat a lăsat mult de dorit. Oameni care păreau determinați ...  că în Turcia să-l dai jos pe Erdogan, să dai jos puterea într-un stat ca Turcia nu e o acțiune pe care o planifici de pe-o zi pe alta.

Citește și: Cu cinci zile înainte de Crăciun, mai mulți piloți Ryanair vor intra în grevăDani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarații“Bunul Samaritean“ – Brașoveanul lăudat în presa internațională pentru gestul său superb (VIDEO)

Eu nu cred că Erdogan și-ar fi înscenat propria lovitură de stat. Nu cred în această variantă, dar nu este deloc exclus ca el să fi fost la curent cu acest puci, pentru că e un tip bine informat, care are rețele, oameni în jurul lui. Nu este un dictator oarecare. Este unul dintre oamenii cei mai importanți în această zonă a planetei. E greu de crezut că cineva în Turcia putea să-l facă pe la spate ca în secolele XVI-XVII. Asta e o variantă puțin credibilă.

Militarii care au încercat să-l răstoarne aveau un plan, dar acesta nu a izbutit. A fost lamentabil aplicat. Erdogan și-a întărit până la urmă poziția, dictatura în Turcia continuă. El beneficiază și de suportul populației, numai că în Turcia populația nu poate fi cuantificată la nivel european. Acolo e un alt nivel de trai, o altă educație, o altă religie, turcii sunt altfel decât europenii.

În Europa nu știu dacă, într-o situație similară, oamenii ar fi ieșit în stradă să apere dictatorul. Turcia e o dictatură, dar una cam așa cum e Marocul. Sigur, Marocul este regat, dar asta nu are importanță. E genul ăla. O dictatură cum era Tunisia, adică o dictatură în care se putea trăi, care se potrivește acestei părți de lume. Și marocanii, dincolo de supunerea asta chioară în fața unui rege, sunt mulțumiți. Tunisia, înainte de dezastru, avea cel mai prosper nivel de trai de la independență și probabil nu va mai fi atins niciodată.

Citește și: ”Nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear”. Un fost baschetbalist american a declarat că ameninţările cu războiul între Coreea de Nord şi SUA sunt un ”spectacol”Europa este în alertă după explozia din Austria care a dus la sistarea livrărilor de gazeIgor Dodon va veni la București “la timpul potrivit”

Nu e o dictatură consumabilă în estul Europei. Turcia e o țară prosperă. A prosperat din punct de vedere economic, dacă luăm bilanțul ultimilor 20 ani, de patru ori cât Germania și Franța. Sigur, ea avea potențial, pe când ăștia nu prea mai aveau, lucrurile s-au saturat.

Turcia a devenit din punct de vedere operațional și structural una dintre cele mai importante națiuni ale lumii chiar cu acest individ. Am văzut că a arătat Orcan palatul în care locuiește. Da, dar el a și făcut. Turcia are o infrastructură colosală: autostrăzi, companie aeriană care a devenit dintr-un rahat absolut prima în Europa. El a investit niște sume - se vorbește de 600 de miliarde de euro în Turkish Airlines - pe care putea să le bage în buzunarul lui”, a afirmat Radu Banciu.

Radu Banciu: Erdogan nu este un dictator oarecare și beneficiază de suportul populației

Citește și: Viktor Orban și Kelemen Hunor s-au CONSULTAT, în Ungaria, cu privire la ÎNVĂȚĂMÂNTUL din Transilvania...A făcut o poză în POALA lui Moş Crăciun. A doua zi, S-A RUȘINAT când a văzut fotografia în DETALIU. Imaginea a devenit VIRALĂ (FOTO)EXPLOZIE DE PROPORȚII în Viena: Sunt cel puțin 60 de răniți

Citeşte mai multe despre:   Lumea lui Banciu,   Radu Banciu,   Turcia,   lovitura de stat,   Erdogan
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe