Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Rapoartele CE privind MCV pentru România şi Bulgaria vor fi publicate pe 18 iulie

Rapoartele CE privind MCV pentru România şi Bulgaria vor fi publicate pe 18 iulie

Un articol de: |

Rapoartele Comisiei Europene pentru România şi Bulgaria, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor fi publicate la 18 iulie. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Guvernului bulgar într-un comunicat emis după întâlnirea dintre preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi premierul Boiko Borisov, citat de agenția Novinite.

Astfel, Barroso a promis, în cadrul întâlnirii de miercuri, că raportul va fi onest şi obiectiv, afirmând că fiecare dintre cele două ţări va fi tratată în conformitate cu propriile progrese.

Anunţul vine în contextul în care ieri, un diplomat a declarat că UE intenţionează să monitorizeze separat România şi Bulgaria, invocând ca motiv situaţia politică din România.

Acesta este al cincilea raport, după aderarea României la UE în 2007. Raportul va cuprinde concluzii referitoare la evoluţiile înregistrate în toţi cei cinci ani de la debutul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

MCV a fost introdus de CE pentru Bulgaria şi România în vederea monitorizării progreselor de după aderarea la Uniunea Europeană (UE), în domenii cu probleme ca cele ale corupţiei, crimei organizate, sistemului judiciar şi al aplicării legii.

Citeşte mai multe despre:   rapoarte,   Comisia Europeana,   MCV,   18 iulie,   Jose Manuel Barosso
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe