Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Republica Moldova a cerut Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria

Republica Moldova a cerut Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria

Un articol de: |

Rusia trebuie să-și retragă forța de menținere a păcii din Transnistria, aceasta urmând să fie înlocuită cu o misiune civilă internațională, a declarat ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, la Adunarea Generală a ONU.

„Noi contăm că Federația Rusă își va încheia procesul de retragere a trupelor, fără întârzieri pe viitor. Credem de asemenea că aducerea acordurilor de menținere a păcii în conformitate cu standardele internaționale prin transformarea actualei operațiuni militare într-o misiune internațională civilă va conferi un impuls pozitiv procesului de pace”, a spus Gherman, potrivit RIA Novosti.

Șefa diplomației moldovene s-a pronunțat pentru reluarea cât mai rapidă a negocierilor cu privire la reglementarea transnistreană în formatul '5+2' (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE plus UE și SUA, ca observatori).

„Sperăm că dialogul care continuă cu partenerii noștri ruși, în baza normelor Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și CSI, va contribui la reluarea unor relații comerciale normale”, a spus ministrul moldovean de externe.


Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Serbia,   Adunarea Generala ONU,   Natalia Gherman,   transnistria
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe