Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe REVOLUȚIE în perpetuarea speciei umane: Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL! (VIDEO)

REVOLUȚIE în perpetuarea speciei umane: Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL! (VIDEO)

Un articol de: |

Un uter artificial, conceput pentru a ţine în viaţă bebeluşii născuţi prematur şi aflaţi în stare critică, s-a dovedit eficient în testele pe animale. Această reuşită a medicilor americani ar putea să salveze vieţile multor copii care se nasc înainte de termen, informează IFL Science.

Deocamdată invenția echipei de cercetători de la Spitalul pentru Copii din Philadelphia a funcționat perfect în cazul unor miei plasați în utere artificiale de plastic, imediat după efectuarea operației de cezariană la un termen echivalent cu 23 de săptămâni de sarcină umană.

Citește și: După ce a fost decorat de prințul Charles, Ed Sheeran a încălcat protocolul regal (FOTO)Dani Oțil și Răzvan Simion nu-și mai vorbesc din cauza Lidiei Buble! Ce s-a întâmplatBianca este însărcinată! Vestea zilei în showbiz și primele declarațiiSecretarul de stat SUA acuză Rusia de "război hibrid" împotriva americanilor

În cadrul experimentului pe animale, la doar câteva minute după naștere, șase miei au fost închiși etanș în câte o pungă cu fluide, cordonul ombilical fiind conectat către un oxigenator ce imită placenta mamei. Procesul a permis ca inima fetusului să pompeze sânge prin corp, fără necesitatea unei pompe externe. Mediu izolat şi steril, a evitat schimbările de presiune sau lumină timp de 28 de zile, iar fetușii de animale s-au dezvoltat normal, devenind miei cu blăniță. 

Dezvoltările din medicină, din ultimi ani, au condus la scăderea ratei mortalităţii copiilor născuţi înainte de termen. Copiii născuţi după 23 de săptămâni de sarcină, având şanse între 30 şi 60% de supravieţuire.

Citește și: Cu cinci zile înainte de Crăciun, mai mulți piloți Ryanair vor intra în grevă“Bunul Samaritean“ – Brașoveanul lăudat în presa internațională pentru gestul său superb (VIDEO)”Nimeni nu stă cu degetul pe butonul nuclear”. Un fost baschetbalist american a declarat că ameninţările cu războiul între Coreea de Nord şi SUA sunt un ”spectacol”

,,Aceşti copii au nevoie de un spaţiu în care să se dezolte. Dacă vom reuşi să realizăm un mediu extra-uterin pentru susţinerea dezvoltării organelor timp de câteva săptămâni, am putea îmbunătăţi speranţa de viaţă a copiilor născuţi prematur,'' a declarat Alan Flake, principalul autor al lucrării. 

Cercetătorii au creat primul UTER ARTIFICIAL!

 

Citește și: Europa este în alertă după explozia din Austria care a dus la sistarea livrărilor de gazeIgor Dodon va veni la București “la timpul potrivit”Viktor Orban și Kelemen Hunor s-au CONSULTAT, în Ungaria, cu privire la ÎNVĂȚĂMÂNTUL din Transilvania...

 

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe