Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe România exportă carburanți către statele bogate în petrol din Golful Persic

România exportă carburanți către statele bogate în petrol din Golful Persic

Un articol de: |
Foto: economica.net Externe

Benzina românească este exportat către țări precum care au rezerve importante de petrol precum Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite, conform datelor Departamentului pentru Comerț Exterior din cadrul Ministerului Economiei.

Alte state din Orientul Mijlociu importă din România grâu, oi, vaci, autoturisme şi componente auto. De asemenea, blindate și tancuri produse în România sunt exportate în Israel, scrie adevarul.ro.

Citește și: Uniunea Europeană ar putea aplica "soluția nucleară" asupra Poloniei ca urmare a schimbărilor din justiție. Riscă și România să fie luată în colimator pentru modificările comisiei Iordache?Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatAlertă de tsunami în insula Java din Indonezia după un cutremur de 6,5 grade (FOTO)

Datele pe anul 2015 arată că ţara noastră are excedente comerciale cu foarte multe state din Orientul Apropiat şi Magreb. Astfel, ţara noastră exportă mai mult decât importă pe relaţiile: Egipt (excedent de 635,3 milioane de euro), Algeria (410,7 milioane de euro), Arabia Saudită (363,9 milioane de euro), Liban (341,4 milioane de euro), Maroc (252,8 milioane de euro) şi Iordania (248,4 milioane de euro).

Cele mai mari exporturi în statele arabe le face România în Egipt (708 milioane de euro), urmat de Algeria (411 milioane de euro), Maroc (381 de milioane de euro), Arabia Saudită (375 de milioane de euro), Liban (313 milioane de euro) şi Emiratele Arabe Unite (277 de milioane de euro).

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe