Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Roverul Curiosity a prelevat primele mostre de rocă de la baza Muntelui Sharp de pe Marte

Roverul Curiosity a prelevat primele mostre de rocă de la baza Muntelui Sharp de pe Marte

Un articol de: |

Robotul Curiosity, trimis de NASA pe Marte, a prelevat, miercuri, primele eşantioane de rocă din apropierea Muntelui Sharp, transmite bbc.com.

Zona din care a prelevat eşantionul de materie este numită "Pahrump Hills", iar Curiosity a prelevat, anterior, probe de rocă de alte trei ori.

Eşantioanele prelevate miercuri ar trebui să ofere cercetătorilor o idee despre tipurile de sedimente care se găsesc în regiunea Muntelui Sharp. Oamenii de ştiinţă speră ca informaţiile privind compoziţia chimică a rocilor de la baza muntelui vor oferi noi detalii despre istoria condiţiilor de mediu de pe Marte.

Roverul marţian a descoperit deja că un lac şi mai multe râuri au existat pe suprafaţa planetei în regiunea craterului Gale, cu miliarde de ani în urmă. Oamenii de ştiinţă spun că mediul de atunci ar fi putut fi propice vieţii sub forma unor microorganisme, dar până acum nu există dovezi clare că viaţa a existat pe Marte.

Citeşte mai multe despre:   roverul curiosity,   marte,   Muntele Sharp,   esantioane de roca
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe