Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Economic Rusia ia în considerare reluarea livrărilor de gaze naturale către Ucraina pentru a ajuta statul să treacă iarna ”cu bine”

Rusia ia în considerare reluarea livrărilor de gaze naturale către Ucraina pentru a ajuta statul să treacă iarna ”cu bine”

Un articol de: |
Foto: RIA Novosti Economic

Ministrul rus al energiei, Aleksandr Novak, a declarat, luni, că Rusia consideră necesar să reia livrare de gaze către Ucraina pentru a ajuta statul să treacă sezonul rece ”cu bine”, scrie RIA Novosti.

"Estimăm că situația este extrem de gravă și Comisia Europeană împărtășește preocuparea noastră. Analiza balanței energetice arată că rezervele de gaze existente în depozitele subterane ucrainene nu sunt suficiente pentru a trece cu bine toamna și iarna care se apropie. Trebuie reluate livrările de gaz către Ucraina", a afirmat ministrul rus.

La ultima rundă de consultări dintre Rusia, UE și Ucraina, din 26 septembrie, s-a luat în discuție reluarea livrărilor de gaze naturale, fiind evocat atuncu un ”plan de iarnă” eșalonat până la sfârșitul lunii martie 2015. Acest plan presupune ca Ucraina să plătească în acest an 3,1 miliarde de dolari din datoria pe care o are la gazele ruse livrate. În schimb, Gazprom se angajează să livreze Ucrainei 5 miliarde de metri cubi de gaz la prețul de 385 de dolari pentru mia de metri cubi.

Livrările de gaze către Ucraina au fost întrerupte la mijlocul lunii iunie, după ce puterea de la Kiev a refuzat prețul impus de Gazprom, asta după ce a acumulat o datorie de 5,3 miliarde de dolari.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Ucraina,   livrări gaze naturale,   criza gazelor,   Aleksandr Novak
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Economic