S-a TERMINAT: Ce va face Facebook de acum încolo!

S-a TERMINAT: Ce va face Facebook de acum încolo!

Corporațiile care domină rețelele sociale – Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft – au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informeazăAgerpres.

Ca reacție la presiunile guvernelor din Europa și SUA, după o serie de atacuri teroriste, giganții IT au anunțat că își vor comunica reciproc soluțiile tehnice pentru eliminarea conținutului extremist și vor colabora mai strâns cu experții în domeniul antiterorist.

Forumul Internet Global pentru Combaterea Terorismului „va oficializa și structura domeniile actual și viitoare de colaborare între companiile noastre și va promova cooperarea cu companiile mai mici din domeniul tehnologiei, cu grupuri ale societății civile și oameni de știință, cu guverne și organizații internaționale cum ar fi UE și ONU”, au anunțat firmele menționate,într-un comunicat comun.

Presiunea politică asupra rețelelor sociale a creat perspectiva unor reglementări noi la nivel european, dar până acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de până la 50 de milioane de euro pentru rețelele care nu elimină rapid mesajele agresive. Camera inferioară a parlamentului german ar putea vota legea săptămâna aceasta, menționează Reuters.

În decembrie anul trecut, companiile din domeniul IT au creat o bază de date în care își comunică semnăturile digitale unice alocate automat înregistrărilor video și fotografiilor cu conținut extremist. Acordul de luni prevede ameliorarea unor astfel de lucrări tehnice, schimburi de experiență privind cele mai bune metode de detectare cu ajutorul învățării programate și metode standard de raportare transparentă pentru eliminarea conținutului cu caracter terorist.

Facebook și-a făcut deja cunoscute, luna aceasta, eforturile de a elimina mesajele teroriste din rețeaua sa socială, iar Google a anunțat măsuri suplimentare de identificare a conținutului violent de pe platforma video YouTube, reamintește Reuters. Twitter a suspendat în a doua jumătate a anului trecut 376.890 de conturi pentru promovarea terorismului și urmează să publice informații actualizate privind eforturile în acest sens.

Urmăriți B1TV.ro și pe