Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Şase persoane au fost arestate pentru vandalizarea sediului Fidesz, după protestul din Budapesta

Şase persoane au fost arestate pentru vandalizarea sediului Fidesz, după protestul din Budapesta

Un articol de: |

Șase persoane au fost arestate la Budapesta pentru acte de vandalism comise la sediul partidului Fidesz.

Acestea au avut loc în urma manifestației antiguvernamentale organizate duminică seara în semn de protest față de proiectul de lege privind introducerea unei taxe de folosire a Internetului, relatează MTI.

Demonstranţi cu faţa acoperită au distrus geamurile şi intrarea în sediul partidului condus de Viktor Orban, aflat la guvernare la Budapesta, şi au intrat în clădire prin balcon.

Poliția a informat că cele șase persoane reținute sunt acuzat de tulburarea liniștii publice.

Mii de persoane au protestat, duminică seara, la Budapesta, faţă de proiectul de lege al Guvernului ungar, care are în vedere stabilirea unei taxe de 150 de forinţi (aproximativ 50 de eurocenţi) per gigabyte de date transferate, care ar urma să fie plătită de furnizorii de Internet.

Liderul grupului parlamentar al partidului a anunţat că Fidesz va propune un amendament luni care să prevadă o limită lunară de 700 de forinţi (aproximativ 2,3 euro) pentru persoanele particulare.

Manifestanții s-au adunat la apelul unui grup înființat pe Facebook și numit „Sute de mii împotriva taxei pe Internet”, care a atras peste 200.000 de utilizatori.

Citeşte mai multe despre:   FIDESZ,   protestatari,   taxe pentru Internet,   Budapesta,   6 arestati
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe