Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Scurgerea de apă toxică de la Fukushima, ridicată la nivelul trei pe scara internațională în funcție de gravitate

Scurgerea de apă toxică de la Fukushima, ridicată la nivelul trei pe scara internațională în funcție de gravitate

Un articol de: |

Autoritatea pentru Reglementare Nucleară din Japonia a ridicat, miercuri, scurgerea de apă puternic radioactivă de la centrala nucleară de la Fukushima la nivelul trei pe scara internațională a gravității.

În acest clasament, nivelul 3 pe scara de la 0 la 7 corespunde unei "scurgeri a unei cantități mari de materie radioactivă în interiorul instalației", scrie CNN.

Ridicarea la acest nivel este cea mai gravă avertizare de la incidentul din decembrie 2011, moment în care reactoarele au fost ”oprite la rece”.

Aproximativ 300 de tone de apă radioactivă s-au scurs dintr-un rezervor de stocare a apei parțial contaminate, răspândindu-se și pe solul centralei nucleare.

Această decizie a venit la două zile după ce um membru al guvernului japonez a criticat modul în care conducerea centralei a tratat acest incident.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe