Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Secretarul general al ONU, convins că guvernul sirian se află în spatele atacurilor cu arme chimice

Secretarul general al ONU, convins că guvernul sirian se află în spatele atacurilor cu arme chimice

Un articol de: |

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a declarat, luni, că este convins că guvernul sirian se află în spatele atacurilor cu arme chimice din Damasc, relatează Reuters.

Acesta crede că lipsa unei reacții ferme ar transmite un ”semnal periculos dictatorilor”.

Totuși, el a precizat că fiecare țară membră a Alianței va decide singură cum va reacționa.

"Mi s-au prezentat informații concrete și, fără a intra în detalii, pot să vă spun că personal sunt convins, nu numai de faptul că a avut loc un atac chimic, însă și de faptul că guvernul sirian este repsonsabil de asta", a declarat Rasmussen.

Pe de altă parte, secretarul general al NATO a afirmat că este ”nevoie de un răspuns ferm internațional pentru a evita ca astfel de atacuri să aibă loc în viitor. S-ar transmite un mesaj periculos dictatorilor din toată lumea dacă stăm pe margine și nu reacționăm”.

Dacă răspunsul la ceea ce s-a întâmplat în Siria ar fi o operațiune militară, aș vedea o operațiune scurtă, limitată și țintită, și nu ai nevoie de comanda și sistemul de control al NATO pentru o astfel de operațiune”, a mai spus el.

Citeşte mai multe despre:   Anders Fogh Rasmussen,   guvern sirian,   atac chimic
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe