Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Siria: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel al Damascului

Siria: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate dintr-un cartier rebel al Damascului

Un articol de: |
Foto> Daily Mail Externe

Peste 2000 de civili și insurgenți au fost evacuați duminică din al treilea cartier rebel al Damascului, conform presei de stat, acesta fiind un pas înainte în vederea atingerii obiectivului regimului de a eradica prezența rebelă în capitală.

Cartierul Qaboun a fost evacuat după alte două cartiere rebele, Barzeh și Tishreen, aflate încă din 2012 sub controlul opozanților regimului. „Prima fază a acorduluiîn cartierul Qaboun s-a încheiat cu plecarea a 2.289 de persoane, dintre care 1.058 de indivizi înarmați”, a precizat guvernantorul orașului Damasc, Beshr Assaban, conform Agerpres.

Citește și: Raport privind traficul de arme în zonele de război: Aproape o treime din arme provin din țări europene, printre care și RomâniaS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăALERTĂ ÎN FRANȚA! Cel puțin patru copii au murit după ce un tren a lovit un autobuz școlar

Obiectivul evacuării a fost stoparea oricărei prezențe armate în cartier. Rebelii și familiile acestora au fost transportați în numeroase autobuze albe. Operațiunea a început de miercuri, iar trupele regimului au reușit să constrângă zeci de membri opozanți să se predea. Vineri au fost evacuați peste 1.200 de civili.

ONU a denunțat aceste evacuări ca „deplasări forțate”, opoziția siriană calificându-le drept „crime împotriva umanității”.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe