Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Siria: Regimul lui Bashar al-Assad, vizat de noi sancțiuni europene

Siria: Regimul lui Bashar al-Assad, vizat de noi sancțiuni europene

Un articol de: |

Uniunea Europeană a impus o nouă serie de sancţiuni împotriva regimului sirian condus de Bashar al-Assad, potrivit unor surse diplomatice, citate de AFP.

Noile sancţiuni care, vizează Guvernul sirian instalat de către preşedintele Bashar al-Assad pe 31 august, constau în blocarea averilor sau interdicţii de a pătrunde pe teritoriul european şi vor fi aplicate unui număr de 16 persoane şi două entităţi, pentru participarea acestora la reprimare sau susţinerea practică a regimului.

Bashar al-Assad a numit noul Guvern după ce a fost reales, în iunie, printr-un scrutin catalogat drept o "farsă" de către majoritatea membrilor comunităţii internaţionale

Europenii au impus în iunie 2013 sancţiuni dure Siriei, de la un embargo asupra livrărilor de armament şi petrol şi până la blocarea activelor Băncii centrale siriene în Europa ori interdicţia de a exporta produse de lux către această ţară.

Potrivit datelor ONU, peste 191.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul conflictului, în martie 2011, care a provocat totodată peste nouă milioane de refugiaţi.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe