Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Socialistul Jeremy Corbyn, ales lider al laburiştilor britanici: Campania a demonstrat că partidul nostru, mişcarea noastră, este unită şi determinată în căutarea unei societăţi mai bune şi mai corecte pentru toţi

Socialistul Jeremy Corbyn, ales lider al laburiştilor britanici: Campania a demonstrat că partidul nostru, mişcarea noastră, este unită şi determinată în căutarea unei societăţi mai bune şi mai corecte pentru toţi

Un articol de: |
Foto: theguardian.com Externe

Deputatul de extremă-stânga Jeremy Corbyn, eurosceptic şi oponent al politicilor de austeritate, a fost ales preşedinte al Partidului Laburist britanic, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, informează BBC News.

"Campania a demonstrat că partidul nostru, mişcarea noastră, pasionată, diversificată, democrată, este unită şi determinată în căutarea unei societăţi mai bune şi mai corecte pentru toţi", a declarat Jeremy Corbyn după victorie.

Jeremy Corbyn, în vârstă de 66 de ani, a fost ales în funcţia de lider laburist din primul tur, primind 251.417 voturi, respectiv 59,5%.

În cursa pentru preşedinţia Partidului Laburist, Corbyn i-a avut ca adversari pe Andy Burnham, Yvette Cooper şi Liz Kendall.

Alegerile interne din Partidul Laburist britanic au avut loc ca urmare a demisiei lui Ed Miliband, după scorul dezastruos înregistrat de laburiști în alegerile parlamentare din luna mai a acestui an. Formațiunea a pierdut 26 de mandate parlamentare și deține în prezent 232 din cele 650 de locuri în forul legislativ bicameral de la Londra.

Citeşte mai multe despre:   Jeremy Corbyn,   Partidul Laburist britanic
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe