Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Șoferul bulgar al camionului găsit pe o șosea din Austria în care s-au descoperit 71 de morți neagă că ar fi știut că transporta imigranți

Șoferul bulgar al camionului găsit pe o șosea din Austria în care s-au descoperit 71 de morți neagă că ar fi știut că transporta imigranți

Un articol de: |

Presupusul șofer al unui camion în care în urmă cu o săptămână au fost descoperiți 71 de imigranți morți, pe marginea unei autostrăzi din Austria, a declarat că nu știa că transporta ființe umane în vehiculul său frigorific închis ermetic, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Nu”, a răspuns laconic, Țvetan Țvetanov, un bulgar de 32 de ani, la întrebarea dacă avea sau nu cunoștință de faptul că transporta oameni.

Țvetan Țvetanov este acuzat de ”participare la organizație criminală, trafic și contrabandă, și ucidere cu premeditare a 71 de persoane”, a precizat joi reprezentanta Parchetului bulgar, Nina Borisova. În același dosar, au mai fost încarcerați în Ungaria alți bărbați — patru bulgari și un afgan.

Tribunalul din Montana, în nord-vestul Bulgariei, a decis joi să prelungească detenția presupusului șofer, care a fost arestat luni în cartierul de romi din Lom, în nordul Bulgariei, cu mandat internațional de arestare emis de Parchetul austriac. O cerere de extrădare este așteptată la începutul săptămânii viitoare.

Parchetul austriac va prezenta vineri, rezultatele autopsiei victimelor, ipoteza unei morți prin sufocare fiind privilegiată.

Camionul a fost găsit abandonat pe marginea unei autostrăzi în estul Austriei, având, în compartimentul frigorific, cadavrele a 71 de oameni, probabil refugiați sirieni, printre care patru copii.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe