Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Stare de urgență declarată în Florida, din cauza furtunii tropicale Debby

Stare de urgență declarată în Florida, din cauza furtunii tropicale Debby

Un articol de: |

În statul american Florida s-a declarat stare de urgență luni, furtuna tropicală Debby îndreptându-se cu viteză spre această zonă dinspre Golful Mexic, ploile torențiale și vânturile puternice cauzând pene de curent și inundații bruște.

Guvernatorul din Florida, Rick Scott, a declarat stare de urgență, ceea ce permite punerea în aplicare a planurilor de evacuare și deblocarea fondurilor pentru dezastre, relatează AFP.

„Furtuna tropicală Debby reprezintă un risc grav pentru statul Florida și trebuie luate precauții din timp pentru a proteja comunitățile, infrastructura critică si bunăstarea generală a statului,” se relatează în declarația lui Scott.

Cel puțin o femeie a decedat într-o tornadă atribuită de către presa locală furtunii Debby iar autoritățile statale au averizat că ar putea avea loc și alte tornade.

Debby ar trebui să ajungă pe coasta Floridei, la granița nordică cu statul Alabama miercuri, și deja a cauzat pene de curent care au afectat în jur de 35.000 de locuitori ai Floridei. Luni serara, vântul din cadrul furtunii atingea 75 de kilometri pe oră, mai puternic în rafale.

Citeşte mai multe despre:   stare de urgenta,   Florida,   alabama,   SUA,   furtuna tropicala,   debby,   Golful Mexic,   vand,   pana de curent,   rick scott,   guvernator ,   tornade,   tornada
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe