Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Statele Unite prelungesc măsura de închidere a ambasadelor și consulatelor din Africa și Orientul Mijlociu

Statele Unite prelungesc măsura de închidere a ambasadelor și consulatelor din Africa și Orientul Mijlociu

Un articol de: |

Washington a anunțat duminică că vor prelungi măsura de închidere a 19 ambasade și consulate din Africa și Orientul Mijlociu până pe 10 august. Decizia a fost luată ca măsură de securitate în urma unor amenințări cu atentate din partea Al-Qaida, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, lista include 15 reprezentanțe diplomatice închise duminică, precum și alte patru.

"Nu este vorba despre o indicaţie care se referă la o serie de noi ameninţări, ci mai degrabă de angajamentul nostru de a fi prudenţi şi de a lua măsurile adecvate pentru protejarea personalului nostru, inclusiv angajaţii locali şi vizitatorii misiunilor noastre", a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Joi, Washington a anunțat închiderea a cel puțin 25 de ambasade și consulate după ce au fost interceptate mesaje din partea unor oficiali de rang înalt ai al-Qaida.

Statele Unite se află în stare de alertă în privința unui atentat care pare ”iminent”.

"Credem că acesta se va întâmpla cel mai probabil în Orientul Mijlociu sau în jurul unei ambasade, dar nu există nicio garanţie", a afirmat Peter King, membru al Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților.

Potrivit comunicatului Departamentului de Stat, reprezentannţele diplomatice din Abu Dhabi, Amman, Cairo, Riyad, Dhahran, Djeddah, Doha, Dubai, Kuwait, Manama, Mascat, Sanaa, Tripoli, Antananarivo, Bujumbura, Djibouti, Khartoum, Kigali şi Port Louis vor fi închise de luni până sâmbătă.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   masura de inchidere,   ambasade,   consulate,   Africa,   Orientul Mijlociu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe