Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Statul Islamic are probleme financiare: Peste 200 de luptători și-au dat demisia după ce salariile le-au fost micșorate

Statul Islamic are probleme financiare: Peste 200 de luptători și-au dat demisia după ce salariile le-au fost micșorate

Un articol de: |

Gruparea teroristă stat Islamic se confruntă cu probleme financiare, scriu jurnaliștii de la Daily Mirror. Conform acestora, sute de luptători au părăsit organizația după le-au fost tăiate salariile.

Astfel, de la 350 de euro cât primeau până acum, teroriștii mai beneficiază de o indemnizație de 87 de euro. În aceste condiții, cel puțin 200 de “angajați” ai Statului Islamic din nordul Irakului au decis să dezerteze şi caută oportunităţi mai bune de „carieră” la alte organizaţii extremiste din nordul Siriei.


În urmă cu trei ani, ISIS îşi plătea soldaţii cu câteva sute de dolari pe lună mai mult decât al-Qaeda şi celelalte grupări teroriste din zonă.
Organizaţia are acces la miliarde de dolari, obţinuţi din activităţi ilegale, spargeri de bănci, furturi de petrol, răpiri şi trafic de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   isis,   statul silamic,   demisie,   dezertor,   teroristi,   islamisti,   taieri salariale
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe