Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SUA acuză Rusia de subminarea armistiţiului dintre Kiev şi separatiştii din estul Ucrainei

SUA acuză Rusia de subminarea armistiţiului dintre Kiev şi separatiştii din estul Ucrainei

Un articol de: |
Foto: gulagbound.com Externe

Rusia a fost acuzată de Statele Unite, la ONU, de subminarea armistiţiului dintre Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, informează BBC News online.

Acuzațiile vin după mai multe informaţii despre introducerea de trupe şi material militar în zone aflate sub controlul rebelilor.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU Samantha Power a acuzat Moscova de duplicitate, prin continuarea războiului în Ucraina în timp ce vorbeşte despre pace. "Rusia a negociat un plan de pace, iar apoi l-a subminat în mod sistematic pas cu pas. Ea vorbeşte de pace şi continuă să alimenteze războiul", a acuzat Power.

Acuzația a fost respinsă de adjunctul ambasadorului rus la ONU Aleksandr Pankin care a afirmat că este vorba despre o acțiune de propagandă.

Statele Unite au convocat Consiliul de Securitate al ONU miercuri, după ce NATO a acuzat Rusia că trimite trupe, artilerie şi sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina.

Comandantul suprem al NATO, generalul american Philip Breedlove, a confirmat că Alianța Nord-Atlantică a observat intrarea unor convoaie militare ruse în Ucraina, fără să dea detalii cu privire la numărul militarilor, armamentului şi vehiculelor observate.

De partea sa, un oficial din cadrul Apărării ruse, generalul-maior Igor Konaşenkov a declarat că "nu au existat şi nu există probe" care să susţină afirmaţiile generalului Breedlove.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe