SUA: Al treilea mare producător de carne de pui anunță că schimbă modul de sacrificare a păsărilor, renunțând la procedurile traumatizante (FOTO)

SUA: Al treilea mare producător de carne de pui anunță că schimbă modul de sacrificare a păsărilor, renunțând la procedurile traumatizante (FOTO)
Foto: scrapetv.com

Al treilea producător de carne de pui din SUA, Perdue, a decis să introducă o serie de modificări în modul în care sunt sacrificate păsările destinate consumului, o inițiativă considerată de activiștii pentru drepturilor animalelor drept un important pas înainte, informează Washington Post.

Dacă până acum, în toată industria alimentară din SUA, păsările erau ucise într-un mod foarte traumatizant, reprezentanții Perdue au anunțat luni că vor sacrifica puii folosind dioxid de carbon sau gaz argon.

Perdue procesează aproximativ 700 de milioane de pui anual, de la 3.000 de ferme. Cu un venit estimat la șase miliarde de dolari, potrivit IBISWorld, aceasta este prima companie majoră care anunță că va utiliza o astfel de procedură.

Astăzi, puii sunt crescuți astfel încât să devină atât de mari și să producă atât de multă carne încât greutatea lor le poate zdrobi oasele, a declarat Leah Garces director din SUA al Compassion in World Farming.

Aceasta nu este prima dată când Perdue a inițiat o schimbare la nivelul industriei producătoare de carne de pui. În 2002, aceasta a fost prima companie care a început limitarea folosirii antibioticelor, careau fost eliminate complet în 2014.

Anul trecut, Tyson Foods, cea mai mare companie de prelucrare a cărnii de pui din SUA, a anunțatde asemenea că va elimina antibioticele umane. Un anunț similar a venit și din partea Pilgrim's Pride, care se situeazădupă Tyson Foods la producția de carne.

Foto:washingtonpost.com

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:30 - Ce salariu trebuie să aibă un român pentru a-și permite să ia un credit imobiliar de 60.000 de euro / În ce zone ale Capitalei se găsesc cele mai mici prețuri la apartamente
18:28 - Surse: Coaliția PSD-PNL ar fi decis datele la care vor avea loc alegerile prezidențiale. Ce s-a stabilit în legătură cu candidatul comun la Primăria București
18:22 - Primarul din Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, dezminte categoric acuzaţiile că fraudează consumul de apă de acasă printr-un baypass
18:16 - Ce le-a spus Vlad Pascu magistraților? Mărturisiri halucinante din sala de judecată. „Vreau să subliniez două lucruri pe care nu le-am spus până acum”
18:03 - 72 de arme de foc și 3.000 de cartușe, confiscate de pe proprietatea lui Alain Delon
18:02 - O femeie a reușit o performanță incredibilă! A finalizat cel mai lung ultramaraton polar, după ce a alergat timp de 28 de zile (VIDEO)
17:59 - Amenda primită de o primărie din județul Constanța pentru că a depozitat gunoaiele pe un câmp la marginea localității
17:51 - Pățania unui cuplu din Cluj. Cum a rămas fără bani și fără mașină, după ce a accesat un anunț pe Internet: „Credeam că este pe bune”
17:40 - Marcel Ciolacu, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Eu cred că o să avem un candidat comun”
17:32 - Eugen Tomac, despre faptul că Austria se opune din nou intrării României și Bulgariei în Schengen cu frontierele terestre: Am intrat într-un blocaj asumat. Trebuie să ai determinare și curaj pentru a te bate pentru drepturile pe care alții ți le încalcă (VIDEO)