Al treilea producător de carne de pui din SUA, Perdue, a decis să introducă o serie de modificări în modul în care sunt sacrificate păsările destinate consumului, o inițiativă considerată de activiștii pentru drepturilor animalelor drept un important pas înainte, informează Washington Post.
Dacă până acum, în toată industria alimentară din SUA, păsările erau ucise într-un mod foarte traumatizant, reprezentanții Perdue au anunțat luni că vor sacrifica puii folosind dioxid de carbon sau gaz argon.
Perdue procesează aproximativ 700 de milioane de pui anual, de la 3.000 de ferme. Cu un venit estimat la șase miliarde de dolari, potrivit IBISWorld, aceasta este prima companie majoră care anunță că va utiliza o astfel de procedură.
Astăzi, puii sunt crescuți astfel încât să devină atât de mari și să producă atât de multă carne încât greutatea lor le poate zdrobi oasele, a declarat Leah Garces director din SUA al Compassion in World Farming.
Aceasta nu este prima dată când Perdue a inițiat o schimbare la nivelul industriei producătoare de carne de pui. În 2002, aceasta a fost prima companie care a început limitarea folosirii antibioticelor, careau fost eliminate complet în 2014.
Anul trecut, Tyson Foods, cea mai mare companie de prelucrare a cărnii de pui din SUA, a anunțatde asemenea că va elimina antibioticele umane. Un anunț similar a venit și din partea Pilgrim's Pride, care se situeazădupă Tyson Foods la producția de carne.
Foto:washingtonpost.com