Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SUA: Barack Obama denunță situația drepturilor omului în China

SUA: Barack Obama denunță situația drepturilor omului în China

Un articol de: |
Foto: agerpres.ro Externe

Președintele american, Barack Obama, a denunțat situația "problematică" a drepturilor omului în China și l-a îndemnat pe omologul său chinez, Xi Jinping, să coopereze cu Dalai Lama, potrivit AFP.

"Am exprimat foarte deschis convingerea noastră profundă că a-i împiedica pe jurnaliști, avocați, ONG-uri și societatea civilă să lucreze liber (...) constituie o problemă. Chiar dacă recunoaștem Tibetul ca făcând parte din Republica Populară Chineză, continuăm să încurajăm autoritățile chineze să păstreze identitatea culturală și religioasă a poporului tibetan și să coopereze cu Dalai Lama sau reprezentanții acestuia", a declarat Barack Obama.

Barack Obama a ținut să menționeze că "China pare pregătită, în spiritul egalității și respectului reciproc, să poarte un dialog asupra drepturilor omului cu Statele Unite, pentru a se ajunge la un consens, a reduce diferențele, a învăța unul de la celălalt și a face progrese împreună".

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Barack Obama
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe