Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SUA: Eforturile de stingere a incendiilor din California, afectate de revenirea temperaturilor ridicate și a sectei

SUA: Eforturile de stingere a incendiilor din California, afectate de revenirea temperaturilor ridicate și a sectei

Un articol de: |
Foto: deccanchronicle.com Externe

Revenirea temperaturilor caniculare și a secetei complică eforturile celor 11.000 de pompieri pentru stingerea incendiilor de vegetație din California, informează AFP, citată de Agerpres.

Focul a fost stins în trei zone, dar nouă mari focare de incendii continuă să fie active. Între 47 % și 68 % dintre incendii sunt sub control, dar un nou focar s-a aprins sâmbătă după-amiază, în comitatul Monterey și se întinde pe o suprafață de 500 de hectare, informează Departamentul pentru păduri și protecția contra incendiilor din California.

Pe lângă seceta și temperaturile mari, pompierii se confruntă și cu refuzul unor cetățeni de a-și părăsi locuințele amenințate de incendii, doi dintre aceștia pierzându-și chiar viața. Pompierii sunt nevoiți să piardă timp prețios încercând să convingă locuitorii să plece din zonele de pericol.

Pagubele înregistrate de la începutul lunii iulie în acest stat american au fost estimate la cel puțin 244 de milioane de dolari, față de 240 de milioane de dolari în întregul an 2013 și 434 de milioane de dolari pe toate cele 12 luni din 2014.

Cu puternice incendii de vegetație se confruntă și statele Washington, Oregon, Utah și Montana, dar și în Florida.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   California,   pompieri,   incendii de vegetatie,   temperaturi ridicate,   seceta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe