Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SUA: În statul Georgia a avut loc prima execuţie a unei femei după 70 de ani

SUA: În statul Georgia a avut loc prima execuţie a unei femei după 70 de ani

Un articol de: |
Foto: allianceofbaptists.org Externe

În statul american Georgia a avut loc prima execuţie a unei femei după nu mai puţin de 70 de ani, informează B1 TV.

Este vorba despre Kelly Gissendaner,  în vârstă de 47 de ani, care a murit prin injecție letală, într-o închisoare din Jackson, după ce fusese condamnată la pedeapsa capitală pentru punerea la cale a asasinării soțului ei, în 1997.

Comisia pentru grațieri și eliberări pe cauțiune din Georgia s-a întrunit pentru a decide dacă își menține refuzul anterior de a comuta sentința capitală la închisoare pe viață. Membrii comisiei nu au fost mișcați de ultimul apel la clemență al condamnatei, care invocase în favoarea sa purtarea exemplară în detenție și remușcările față de fapta comisă.

Comisia a dezbătut acest caz pentru o perioadă de mai bine de un an.

Papa Francisc, care a încheiat duminică o vizită de șase zile în SUA și este un oponent deschis al pedepsei capitale, le ceruse autorităților americane să comute sentința femeii: ”Această condamnare m-a determinat, încă de la începutul mandatului meu, să militez pentru abolirea globală a pedepsei cu moartea”.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   georgia,   executie,   crima,   condamnare,   femeie executata
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe