Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe SUA testează un vaccin experimental canadian împotriva Ebola

SUA testează un vaccin experimental canadian împotriva Ebola

Un articol de: |
Foto: nbcnews.com Externe

În Statele Unite ale Americii a început testarea clinică a unui vaccin experimental canadian împotriva virusului Ebola, a anunțat Institutul american pentru Sănătate (NIH), potrivit AFP.

Vaccinul "VSV-ZEBOV" este cel de-al doilea asupra cărora se fac teste în SUA.

La începutul lunii septembrie, NIH a început testarea clinică a unui vaccin dezvoltat în colaborare cu Institutului american pentru alergii şi boli infecţioase (NIAID) şi laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK). Primele rezultate cu privire la eficienţa vaccinului vor fi anunţate până la sfârşitul anului.

La rândul său, Institutul american de cercetare al armatei Walter Reed (WRAIR) va desfăşura un test clinic cu o singură doză din vaccinul experimental canadian, iar primele rezultate ale testelor clinice ale vaccinului canadian urmează, de asemenea, să fie disponibile până la sfârşitul anului.

Canada a mai trimis un prim lot de doze ale vaccinului experimental anti-Ebola și către spitalele din Geneva, unde va fi testat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe