Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Summitul laureaţilor Nobel de la Cape Town, anulat deoarece Dalai Lama nu a primit viză

Summitul laureaţilor Nobel de la Cape Town, anulat deoarece Dalai Lama nu a primit viză

Un articol de: |
Foto: greatthoughtstreasury.com Externe

Oraşul Cape Town din Africa de Sud, care urma să găzduiască a 14-a ediţie a Summitului laureaţilor Nobelului pentru Pace în perioada 13-15 octombrie, a anunţat joi anularea evenimentului, din cauza refuzului Pretoriei de a-i acorda viză lui Dalai Lama.

"Laureaţii Nobelului şi instituţiile laureate participante au convenit, în absenţa acordării vizei lui Dalai Lama, să renunţe la participarea lor colectivă, în semn de protest faţă de această decizie", a anunţat Primăria Cape Town într-un comunicat, relatează AFP.

Summitul se află deja în căutarea altui loc de găzduire, mai precizează primăria.

"Foarte furioasă şi profund dezamăgită", Patricia De Lille, primarul oraşului, a criticat dur Guvernul, într-un comunicat.

Desmond Tutu, considerat conştiinţa naţională sud-africană, a denunţat miercuri atitudinea Guvernului sud-african şi i-a acuzat pe succesorii lui Nelson Mandela că-l "scuipă în faţă" pe ilustrul lor predecesor.

"Îmi este ruşine să spun că această bandă de lingăi este Guvernul meu", a spus arhiepiscopul emerit al oraşului.

Este a treia oară când Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, acuzat de China că vrea independenţa Tibetului, este tratat ca indezirabil în Africa de Sud, de la venirea la putere a preşedintelui Jacob Zuma, în 2009.

Summitul laureaţilor Premiului Nobel pentru Pace urma să aibă loc pentru prima dată în Africa de Sud şi să fie dedicat memoriei lui Nelson Mandela, care a decedat în decembrie.

Citeşte mai multe despre:   summit Nobel,   Cape Town,   Dalai Lama
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe