Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Sunday Times: Al-Qaeda pregătește un atac terorist asupra unui avion de pasageri înaintea Jocurilor Olimpice

Sunday Times: Al-Qaeda pregătește un atac terorist asupra unui avion de pasageri înaintea Jocurilor Olimpice

Un articol de: |

Al-Qaeda plănuiește un atac terorist asupra unui avion american de pasageri chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice, a relatat duminică publicația britanică Sunday Times, citând surse ale serviciilor de informații.

Gruparea al-Qaeda din Peninsula Arabă a recrutat un norvegian convertit la islamism dintr-o tabără de antrenament din Yemen pentru a duce la îndeplinire acest atac.

Sursele citate de Sunday Times au mai spus că încercarea nu are legătură cu Olimpiadele, deși este plănuită să aibă loc înaintea lor, ci ar trebui văzută în contextul ambițiilor constante ale teroriștilor de a deturna avioane americane.

Numele pe care l-a adoptat norvegianul după ce s-a convertit este Abu Abdurrahman. Se pare că are în jur de 30 de ani și nu are antecedente penale. El a trecut la islamism în 2008 și s-a radicalizat rapid, plecând în Yemen pentru a se antrena cu membri al-Qaeda.

Din 2009, gruparea a avut patru tentative de a distruge avioane. Din fericire, toate au eșuat.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe