Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Sunday Times: Al-Qaida pregătește deturnarea unui avion de pasageri în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra

Sunday Times: Al-Qaida pregătește deturnarea unui avion de pasageri în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra

Un articol de: |

Al-Qaida pregăteşte deturnarea unui avion de pasageri american şi prăbuşirea acestuia. Atentatul ar urma să aibă loc în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, în perioada 27 iulie - 12 august. Informaţia apare în publicaţia Sunday Times, care citează surse din cadrul serviciilor de informaţii.

Jurnaliştii scriu că filiala reţelei teroriste Al-Qaida a recrutat un norvegian convertit la islam, care ar urma să deturneze aparatul de zbor. Teroristul s-ar fi antrenat în ultimele luni în tabere din Yemen.

Experţi din serviciile de spionaj cred că Al-Qaida va încerca să profite de faptul că norvegianul nu are antecedente penale şi se poate deplasa fără restricţii în Europa.

Avertizările cu privire la un posibil atac terorist au apărut încă de acum câteva luni de zile, când experții în terorism s-au arătat îngrijorați că reţeaua Al Qaida ar putea plănui un atac simbolic în timpul competiţiei sportiv. Guvernul britanic a ţinut totuşi să liniştească populaţia şi turiştii precizând că a cheltuit sume importante pentru asigurarea securităţii. Pe străzi vor patrula toate efectivele poliţieneşti, o serie de rachete aer sol au fost deja amplasate pe acoperişurile unor clădiri din Londra, la fel şi un dispozitiv pentru dispersarea mulţimilor.

Citeşte mai multe despre:   al Qaida,   atac terorist,   avion,   deturnare,   jocurile olimpice 2012,   Londra
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe