Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Supraviețuitor de pe o barcă cu imigranţi care a naufragiat în apropierea coastelor Greciei: Traficanţii sirieni au scufundat intenţionat ambarcațiunea

Supraviețuitor de pe o barcă cu imigranţi care a naufragiat în apropierea coastelor Greciei: Traficanţii sirieni au scufundat intenţionat ambarcațiunea

Un articol de: |
Foto: greece.greekreporter.com Externe

Traficanţii sirieni de persoane au scufundat intenţionat o barcă cu imigranţi în apropierea coastelor Greciei, a povestit un supravieţuitor irakian de pe ambarcațiune, informează BBC News Online.

Barca de lemn plecase din Turcia şi s-a scufundat la numai 300 de metri de insuliţa greacă Farmakonisi, a declarat supravieţuitorul, care susține că traficanţii sirieni de la bordul ambarcaţiunii au scufundat-o intenţionat, folosind un ciocan pentru a face o gaură în carenă.

Potrivit irakianului, traficanții ar fi făcut acest lucru pentru a atrage atenţia armatei elene de pe insula Farmakonisi.

"Am văzut copii murind, femei murind şi nu am putut face nimic", a mai spus supraviețuitorul, care a precizat și că imigranţii plătiseră câte 1.250-2.500 de euro de persoană pentru un loc în barca supraaglomerată.

Cel puţin 35 de imigranţi au murit duminică în urma scufundării ambarcaţiunii, inclusiv 14 copii irakieni şi sirieni. Peste 90 de supravieţuitori au fost aduşi pe insula Leros, unde psihologii încearcă să îi ajute să treacă peste această traumă.

Citeşte mai multe despre:   supravietuitor,   barca,   naufragiu,   traficati sirieni,   scufundare,   intentionat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe