Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Surse: În raportul CE se afirmă că un ministru al actualului guvern a făcut presiuni politice la CCR

Surse: În raportul CE se afirmă că un ministru al actualului guvern a făcut presiuni politice la CCR

Un articol de: |

CE așteaptă scrisoarea primului ministru Victor Ponta cu răspunsurile la cele 11 chestiuni fundamentale menite să înlăture suspiciunile liderilor europeni legate de încălcarea statului de drept şi independenţa justiţiei.

Apar şi informaţii pe surse despre raportul pe Justiţie care va fi făcut public miercuri, un raport dur în care se spune că politicienii români fac prin declaraţii presiuni asupra Justiţiei şi un ministru al actualului guvern, care are şi funcţie politică a făcut presiuni asupra judecătorilor CCR, informează B1 TV.

Miercuri, un diplomat a declarat că UE intenţionează să monitorizeze separat România şi Bulgaria, invocând ca motiv situaţia politică din România.

Barroso a promis, în cadrul întâlnirii de miercuri, că raportul va fi onest şi obiectiv, afirmând că fiecare dintre cele două ţări va fi tratată în conformitate cu propriile progrese. Ambele rapoarte vor fi publicate pe 18 iulie.

Surse diplomatice au declarat pentru cotidianul bulgar Trud că posibilitatea monitorizării separate a Bulgariei și României a fost pe masă tot timpul până sâmbătă, dar că, cel mai probabil, status quo-ul va fi menținut.

Acesta este al cincilea raport, după aderarea României la UE în 2007. Raportul va cuprinde concluzii referitoare la evoluţiile înregistrate în toţi cei cinci ani de la debutul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

MCV a fost introdus de CE pentru Bulgaria şi România în vederea monitorizării progreselor de după aderarea la Uniunea Europeană (UE), în domenii cu probleme ca cele ale corupţiei, crimei organizate, sistemului judiciar şi al aplicării legii.

Citeşte mai multe despre:   raport,   Justitie,   Romania,   presiuni,   CCR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe