Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Țiganii din România și Bulgaria se integrează mai greu, față de cei care au emigrat în Spania sau Italia

Țiganii din România și Bulgaria se integrează mai greu, față de cei care au emigrat în Spania sau Italia

Un articol de: |

Țiganii din România și Bulgaria au mai multe probleme de integrare în comparație cu cei care au emigrat în Spania sau Italia, potrivit unui studiu Open Society, arată AFP.

"Toleranţa şi politicile de integrare pe termen lung, în special în Spania, înregistrează succese în integrarea romilor", arată studiul.

Potrivit studiului, 53% dintre romii din Bulgaria care au ales să emigreze în Spania au un loc de muncă, în timp ce în Bulgaria, majoritatea membrilor comunităţii rome sunt în şomaj. În Italia, 40% dintre romii bulgari exercită o activitatea profesională.
       
În Spania, aceştia lucrează în agricultură, în timp ce în Italia, ei lucrează mai de grabă în serviciile publice şi în construcţii.

De cealaltă parte, țiganii din România și Bulgaria trăiesc în condiții mizere, numai 20% având acces la toalete decente, faţă de 52% în Italia şi 95% în Spania.


Citeşte mai multe despre:   tigani,   Romania,   Bulgaria,   Spania,   Italia,   emigrare,   integrare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe