Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Tiraspolul cere implicarea OSCE pentru evitarea escaladării tensiunilor cu Chișinăul

Tiraspolul cere implicarea OSCE pentru evitarea escaladării tensiunilor cu Chișinăul

Un articol de: |
Foto: point.md Externe

Așa-zisul Ministru de Externe al regiunii din stânga Nistrului, Nina Ștanski, a cerut OSCE să se implice în Europa pentru a fi evitată escaladarea tensiunilor între Tiraspol și Chișinău, informează Agerpres.

Solicitarea a fost adresată reprezentantului special al președinției în exercițiu a OSCE pentru conflictul transnistrean, Radojko Bogojevic.

Cererea a fost înaintată în contextul în care autoritățile de la Chișinău au anunțat interdicții pentru mașinile cu numere transnistrene de a traversa frontiera de stat a Republici Moldova. Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulației rutiere din 1968 și cu cele ale Regulamentului Circulației Rutiere din 2009, a explicat poliția.

Ștanski a mai solicitat explicații cu privire la decizia luată vicepremierului moldovean pentru reintegrare Victor Osipov, care reprezintă Chișinăul în negocierile de soluționare a conflictului din stânga Nistrului.

Citeşte mai multe despre:   Nina Ştanski,   republica moldova,   transnistria,   Chisinau,   Tiraspol,   tensiuni,   OSCE
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe