Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Torța olimpică va fi dusă în spațiul cosmic înainte de a aprinde flacără de la JO de la Soci

Torța olimpică va fi dusă în spațiul cosmic înainte de a aprinde flacără de la JO de la Soci

Un articol de: |

Flacăra olimpica care va arde în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci va fi aprinsă de la torța olimpică ce va ieși pentru prima dată în Cosmos, a anunțat Centrul de antrenament al cosmonauților din Rusia.

Cosmonauții ruși Oleg Kotov și Serghei Riazanski vor lua torța cu ei, pe 9 noiembrie, în timpul unei prezențe pe Stația Spațială Internațională și vor duce flacără la Soci, în februarie 2014.

"Torţa olimpică prevăzută pentru ieşirea în spaţiul cosmic este aceeaşi care va aprinde flacăra olimpică ce va arde în timpul JO de la Soci", a spus Dmitri Cernişenko, preşedinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă. Torţa va fi transportată în noiembrie pe platforma orbitală de naveta spaţială Soiuz TMA-11M, după care va fi preluată la revenirea pe Pământ de rusul Fiodor Iurcijin.

Comitetul de organizare are intenţia, de asemenea, să ducă torţa pe cel mai înalt vârf muntos din Rusia (Elbrus), precum şi pe fundul lacului cel mai adânc din lume, Baikal.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe