Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Transfer pașnic de putere în Libia: Consiliul Naţional de Tranziţie a predat prerogativele constituționale unei adunări naționale

Transfer pașnic de putere în Libia: Consiliul Naţional de Tranziţie a predat prerogativele constituționale unei adunări naționale

Un articol de: |

În Libia a avut loc primul transfer pașnic de putere, după mai bine de 40 de ani. Consiliul Naţional de Tranziţie a predat prerogativele constituţionale Congresului General Naţional. Congresul a fost ales pe 7 iulie în timpul primului scrutin liber din Libia.

Ceremonia, care a marcat prima tranziţie paşnică după cei 40 de ani de dictatură a lui Muammar Gaddafi, s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor societăţii civile şi a unor misiuni diplomatice în Libia.

"Consiliul Naţional de Tranziţie predă autoritatea legislativă a ţării Consiliului Naţional de Tranziţie şi din acest moment istoric acesta este unicul reprezentant legitim al poporului libian".

Congresul General Naţional este format din 200 de membri. Anterior, aceştia au depus jurământul în faţa preşedintelui Curţii Supreme libiene.

Autorităţile libiene au luat măsuri de securitate excepţionale, în special din cauza escaladării violenţelor în mai multe regiuni din această ţară din ultimele zile. Ministerul de Interne a anunţat că va crea o zonă de protecţie în jurul hotelului unde a avut loc evenimentul şi că "toate căile din apropierea sau care duc la sala de conferinţă vor fi închise".

Consiliul Naţional de Tranziţie a reprezentat latura politică a rebeliunii care a dus la înlăturarea regimului lui Gaddafi, după care a preluat oficial conducerea ţării după uciderea fostului lider libian, în octombrie 2011, după peste 40 de ani de dictatură.

Citeşte mai multe despre:   transfer de putere,   Libia,   Consiliul National de Tranzitie,   Muammar Gaddafi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe