Trump salută decizia Curţii Supreme privind imigraţia: "O victorie clară pentru siguranţa naţională"

Trump salută decizia Curţii Supreme privind imigraţia: "O victorie clară pentru siguranţa naţională"

Decizia Curţii Supreme de Justiţie privind aplicarea măsurilor antiimigraţie reprezintă o "victorie clară pentru siguranţa naţională", afirmă Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, citat de USA Today, citat de Mediafax.

"Este vorba de o victorie clară pentru siguranţa noastră naţională. Decizia Curţii Supreme permite intrarea în vigoare în mare parte a măsurilor de suspendare a călătoriilor din şase ţări cu riscuri teroriste şi suspendarea venirii refugiaţilor", a declarat Donald Trump.

"Sunt foarte recunoscător pentru decizia luată de Curtea Supremă. Trebuie să menţinem securitatea în America!", a subliniat președintele.

"În calitatea de preşedinte, eu nu pot permite să ajungă în Statele Unite oameni care ne pot face rău. Eu vreau oameni care să poată iubi Statele Unite şi toţi cetăţenii americani, oameni care să fie muncitori şi productivi", a spus Donald Trump.

Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a decis, luni, să permită implementarea, în mare parte, a măsurilor conţinute în ordonanţa antiimigraţie emisă de preşedintele Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu.

Noua ordonanţă a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite. Noua ordonanţă prezidenţială vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, cărora le pot fi impuse interdicţii de călătorie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe