Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Turcia: Desfășurare de trupe de-a lungul graniței cu Siria, în urma doborârii avionului turc de către armata siriană

Turcia: Desfășurare de trupe de-a lungul graniței cu Siria, în urma doborârii avionului turc de către armata siriană

Un articol de: |

Mai multe trupe și vehicule militare turce s-au îndreptat, joi, către granița cu Siria, ca o măsură de precauție, în urma dispozițiilor premierului turc, Tayyip Erdogan. Acesta a dat ordine armatei să acționeze în fața oricărei amenințări siriene care s-ar apropia de frontiera cu Turcia.

Erdogan, care a acordat azil, în zona de graniță, rebelilor sirieni care se luptă cu președintele Bashar al-Assad, a făcut anunțul ca urmare a doborârii avionului turc de către țara vecină săptămâna trecută.

„Pot confirma că există deplasări de trupe de-a lungul graniței în provincia Hatay. Turcia ia măsuri după ce avionul său de vânătoare a fost doborât,” a declarat un oficial turc anonim pentru Reuters.

Acesta a adăugat că nu cunoaște care este numărul trupelor sau vehiculelor care se deplasează, dar se află în zonele de graniță Yayladagi, Altinozou și Reyhanli, împreună cu armament antiaerian.

Forțele siriene au doborât vineri un avion militar turc care, conform Damascului, ar fi pătruns în spațiul aerian sirian. Turcia susține, însă, că aparatul a fost doborât în spațiul aerian internațional și că atacul a fost unul intenționat.

 În ultimele zile, conflictul iscat de această acțiune a Siriei a escaladat alarmant, ceea ce a dus la decizia Turciei de a trimite trupe la granița celor două state.

Zona de graniță dintre Turcia și Siria găzduiește mai mult de 33.000 de refugiați sirieni, precum si membri ai Armatei Siriene Libere.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe