Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri High-Tech Twitter blochează Marea Britanie și spionii MI5 de la a fura datele utilizatorilor săi!

Twitter blochează Marea Britanie și spionii MI5 de la a fura datele utilizatorilor săi!

Un articol de: |

Twitter a blocat guvernul britanic și spionii săi domestici de la MI5 de la a accesa datele de cont ale unor potențiali teroriști, potrivit The Telegraph, citat de RT.

Twitter împiedică poliția și serviciile secrete să adune date din conturile utilizatorilor săi în încercarea de a depista potențiale atacuri teroriste, în ciuda presiunilor și criticilor guvernamentale la care compania a fost supusă. Twitter permite oficialilor să acceseze profilurile publice ale celor ce folosesc rețeaua socială, la fel de liber ca orice internaut, dar se opune oricărei ingerințe de supraveghere în propriul sistem.

Citește și: Anunțul de care SE TEM toți internauții: De la 1 martie...S-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăTrei astronauți de pe Stația Spațială au aterizat în Kazahstan (VIDEO)

În noiembrie, vice-președintele Twitter Chris Moody făcuse public angajamentul companiei sale pentru “dreptate socială.”

“Rapoarte apărute de curând cu datele utilizatorilor Twitter au provocat o reală îngrijorare. Pentru compania noastră, dreptatea socială este situată în centrul preocupărilor avute. Iar politica noastră în această privință este bine stabilită.” declara Chris Moody într-o postare de blog.

Moody s-a declarat înpotriva utilizării discriminatorii a programelor de decriptare a datelor personale ale utilizatorilor social media, considerând astfel de practici ”absolut de neacceptat și interzise.”  

Citește și: BILANȚ INCREDIBIL: Facebook Messenger, folosit pentru 17 MILIARDE DE APELURI VIDEO în 2017Fără copii sub 16 ani pe Facebook: O țară europeană pregătește legislație mai dură pentru protecția minorilorRusia a PIERDUT un satelit! Explicații și consecințe

Astfel, compania sa a blocat accesul poliției și al MI5 din a obține în mod ilegal date din conturile sale. “În următoarele luni veți vedea că ne extindem eforturile de securizare a rețelei și de folosire incorectă a datelor Gnip și APIs“, a declarat vice-președintele companiei.

Anterior Twitter blocase în mod similar accesul CIA coalizându-se cu Datamir, o companie specializată în protecția și prelucrarea datelor.  

Citeşte mai multe despre:   Twitter,   mi5,   CIA,   ban,   protectie date
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 High-Tech