Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe “UE riscă un auto-şah-mat”. Europarlamentar: Când 17 milioane de oameni îţi spun că te-ai îmbătat cu propriile iluzii, e bine să te duci la culcare, cu urechile larg deschise

“UE riscă un auto-şah-mat”. Europarlamentar: Când 17 milioane de oameni îţi spun că te-ai îmbătat cu propriile iluzii, e bine să te duci la culcare, cu urechile larg deschise

Un articol de: |

Uniunea scârțâie tot mai puternic în ultimii ani. Conflictul cu Rusia și valul de imigranți sirieni i-au făcut pe britanici să nu își mai dorească să facă parte din familia europeană.

Citește și: Vă mai amintiţi de Edam, CEL MAI NEGRU bebeluş din lume? Iată cum arată ACUM, la 4 ani. Îl mai recunoașteți?! (FOTO)Cine este tânăra ucisă la metrou la Dristor 1. Primele imagini cu Alina, și casa în care a locuitNuntă mare în showbizul românesc! Mireasa îmbrăcată în negru :O Primele imagini de la marele evenimentEscaladează TENSIUNILE în Israel! Liderul Hamas, ARESTAT!

UE riscă un auto-şah-mat”, spune europarlamentarul Traian Ungureanu.

”Problema Uniunii Europene nu e Marea Britanie, ci Uniunea Europeană. Cu tot cu Ministrul de Externe german care, speriat că i-ar putea deranja pe ruşi, vrea să pună pîslari trupelor NATO din Polonia. De aici întrebarea: ce e mai rău? Să iasă britanicii sau să intre ruşii?”, notează Ungureanu într-un articol pentru Adevărul.

Pentru britanici, proiectul european a fost, mereu, o zonă de liber schimb. Aceștia nu și-au dorit o “familie”, ci o piață unde să-și poată desfășura afacerile.

“De mai bine de 30 de ani, britanicii repetă unul şi acelaşi lucru: dacă vă apucaţi de un superstat, nu contaţi pe noi! Rădăcinile istorice ale referendumului sînt de găsit în oroarea britanicilor faţă de un continent transformat în bloc tutelat de o ideologie şi de o putere dominantă”, se arată în articol.

Referendumul care a scos Marea Britanie din UE nu e o toană sau un act de vandalism. Pe termen scurt, britanicii vor avea, oricum, de suferit.

Citește și: ”Israelul e un stat terorist” - Erdogan, la summitul extraordinar al liderilor musulmaniAdio, drepturile omului: China colectează mostre de ADN de la minoritatea musulmană uigură!După ce a fost decorat de prințul Charles, Ed Sheeran a încălcat protocolul regal (FOTO)

“Divorţurile sînt traumatice”, spune Ungureanu, dar pe termen mediu, “Marea Britanie va dovedi că poate ţine insula la suprafaţă”.

După plecarea britanicilor, va veni rândul Bruxellesului să-şi rezolve problemele. UK cotiza substanțial la Uniunea Europeană, iar acum toate calculele trebuiesc refăcute.

“Fără bun-simţ uman şi asistenţă divină, va fi imposibil. Pînă la urmă, britanicii n-au făcut altceva decît să dea un vot de încredere în Marea Britanie. E ceva în neregulă? Cînd 17 milioane de oameni îţi spun că te-ai îmbătat cu propriile iluzii, e bine să te duci la culcare, cu urechile larg deschise. Chiar dacă te numeşti UE. Morala e simplă: Keep calm and listen to the People!”, conchide europarlamentarul.

Citește și: Secretarul de stat SUA acuză Rusia de "război hibrid" împotriva americanilorCu cinci zile înainte de Crăciun, mai mulți piloți Ryanair vor intra în grevă“Bunul Samaritean“ – Brașoveanul lăudat în presa internațională pentru gestul său superb (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   europarlamentar,   brexit,   UE,   Marea Britanie,   Traian Ungureanu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe