Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Un afacerist cu dublă cetățenie a recunoscut că a exportat ilegal componente electronice cu destinația Rusia

Un afacerist cu dublă cetățenie a recunoscut că a exportat ilegal componente electronice cu destinația Rusia

Un articol de: |
Foto: cbsnews.com Externe

Un om de afaceri cu cetățenie rusă și americană a pledat miercuri "vinovat" în urma acuzațiilor aduse conform cărora a exportat ilegal componente electronice cu destinația Rusia.

Alexander Fishenko deținea o întreprindere în Texas și era coproprietar al unei alte societăți, cu sediul la Moscova, când a fost arestat, în 2012, în cadrul unei rețele formate din 12 persoane.

Rețeaua este acuzată că a alimentat un trafic, din 2008, în folosul armatei și al serviciilor de informații ruse.

Piesele de microelectronică în cauză sunt supuse unor controale guvernamentale stricte din cauza unei potenţiale utilizări a lor în sisteme militare, îndeosebi de radar şi supraveghere, pentru ghidarea armelor, potrivit gândul.info.

În ultimii trei ani, Fishenko a respins acuzațiile. Acum, însă, riscă zece ani de închisoare pentru export ilegal de elemente de armament, spălare de bani.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe