Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Un avion românesc va survola teritoriile Rusiei şi Belarusului, în cadrul Tratatului Cer Deschis

Un avion românesc va survola teritoriile Rusiei şi Belarusului, în cadrul Tratatului Cer Deschis

Un articol de: |

Un grup de observatori americani și români vor survola teritoriile Rusiei și Belarusului în perioada 16-20 iulie, în baza Tratatului internațional Cer Deschis.

Conform Mediafax, zborul de inspecție va fi efectuat la bordul unui avion românesc tip An-30. Aparatul nu este creat pentru a fi echipat cu armament. Echipamentul îmbarcat a fost omologat de specialiști internaționali, printre care și ruși.

În timpul zborului, inspectorii ruşi şi belaruşi vor controla utilizarea mijloacelor tehnice de supraveghere şi respectarea acordurilor încheiate.

Tratatul Cer Deschis a fost semnat pe 24 marite 1992 la Helsinki și a început să fie aplicat pe 1 ianuarie 2002. Scopul său este creșterea transparenței și încrederii între statele semnatare în domeniul activităților militare și controlului armamentului. Acesta instaurează un regim de survolare liberă a teritoriilor statelor semnatare.

La ora actuală, documentul este semnat de 34 de sate. Rusia a ratificat Tratatul la 26 mai 2001.

Citeşte mai multe despre:   avion,   Romania,   survolare,   Rusia,   Belarus,   tratat,   Cer deschis,   zbor de inspectie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe