Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Un diamant roz a fost vândut cu 17,78 de milioane de dolari la Hong Kong

Un diamant roz a fost vândut cu 17,78 de milioane de dolari la Hong Kong

Un articol de: |

Un diamant roz de 8,41 de carate a fost vândut cu preţul de 17,78 de milioane de dolari la o licitaţie organizată marţi, la Hong Kong, de casa Sotheby's, informează telegraph.co.uk.

Estimat între 10,2 milioane şi 12,2 milioane de euro, micuţul diamant roz în formă de pară, montat într-un inel, a fost achiziţionat cu preţul final de 137,88 milioane de dolari Hong Kong (17,78 milioane dolari americani sau 14 milioane euro). Nestemata s-a vândut cu 2,21 de milioane de dolari per carat, stabilind un nou record de preţ.

Cel mai scump diamant roz vândut vreodată la licitaţie este Pink Star (59,6 carate), adjudecat în noiembrie 2013 la Geneva cu 83 milioane de dolari. Însă cumpărătorul nu a reuşit să achite suma, iar rezultatul licitaţiei a fost anulat. Acea nestemată figurează în inventarul casei Sotheby's şi este estimată la 72 milioane de dolari - preţul din momentul pornirii licitaţiei.

Citeşte mai multe despre:   diamant roz,   licitatie sotheby`s
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe