Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Un scriitor al revistei The New Yorker recunoaște că a plagiat și își prezintă demisia

Un scriitor al revistei The New Yorker recunoaște că a plagiat și își prezintă demisia

Un articol de: |

Un scriitor al publicației The New Yorker și-a anunțat demisia de la revista americană și a recunoscut că i-a atribuit declarații false lui Bob Dylan, relatează blogul Media Decoder al New York Times.

Jonah Lehrer a precizat că s-a panicat inițial atunci când a fost întrebat de un reporter despre citate din cartea sa ”Imagine: How Creativity Works” (Imaginează-ți: Cum funcționează creativitatea – n.r.). ”I-am spus că am citatele dintr-un interviu mai vechi pe care l-am primit de la reprezentanții lui Dylan. A fost o minciună spusă într-un moment de panică”, a spus Lehrer în cadrul unei declarații de presă.

Scriitorul publicației The New Yorker a persistat în minciună chiar și după ce reporterul Michael Moynihan l-a întrebat din nou despre citate. ”Dar minciunile s-au încheiat acum. Am înțeles gravitatea poziției mele”, a spus Lehrer.

El a explicat că citatele erau fie complet neadevărate, ”citări greșite neintenționate” sau o combinație între ”citate care existau deja”, relatează Newser.com. David Remnick, editorul revistei New Yorker, a calificat situația ca ”una îngrozitor de tristă”.

Un jurnalist american a demisionat după falsificarea unor delcarații
Embed:

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe