Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Un tablou al pictorului Jasper Johns a fost vândut la licitație cu 36 milioane dolari

Un tablou al pictorului Jasper Johns a fost vândut la licitație cu 36 milioane dolari

Un articol de: |
Foto: jimatcermat.my Externe

Un tablou reprezentând drapelul Statelor Unite, pictat de americanul Jasper Johns, a fost vândut la licitaţie marţi, la New York, cu suma de 36 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record de preţ pentru operele acestui artist, a anunţat casa Sotheby's, citată de AFP.

Jasper Johns, în vârstă de 84 de ani, a ales titlul "The Flag" ("Drapelul") pentru această pânză pe care a realizat-o în 1983.

Tabloul, care are dimensiunile de 30 centimetri x 45 centimetri, a fost adjudecat marţi seară cu 36 milioane de dolari, depăşind cu mult preţul estimativ de 20 milioane de dolari.

Precedentul record de preţ pentru un tablou de Jasper Johns vândut la licitaţie - tot un tablou care reprezenta un drapel - era de 28,6 milioane de dolari.

Cealaltă "vedetă" a licitaţiei de marţi seară a fost "No. 21 (Red, Brown, Black and Orange)", un tablou al maestrului expresionismului abstract Mark Rothko. Această pânză a fost vândută cu 44,96 milioane de dolari.

Citeşte mai multe despre:   tablou,   pictor,   jasper johns,   vandut la licitatie,   36 milioane dolari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe