Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe UNICEF: Cel puțin 3.700 de copii din Africa de Sud și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza Ebola

UNICEF: Cel puțin 3.700 de copii din Africa de Sud și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza Ebola

Un articol de: |
Foto: kidsrights.org Externe

Cel puțin 3.700 de copii din Africa de Sud și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza epidemiei de Ebola, potrivit UNICEF, citat de Agerpres.

Potrivit UNICEF, mulți copii din Guineea, Liberia și Sierra Leone se simt nedoriți și abandonați după decesul membrilor familiei lor și au nevoie urgentă de atenție specială și îngrijire.

"Orfanii sunt, de obicei, luați de către un membru al familiei extinse, dar, în unele comunități, frica legată de Ebola devine mai puternică decât legăturile de familie", a declarat Manuel Fontaine, director regional al UNICEF pentru Africa Centrală și de Vest.

Numărul de copii orfani în urma epidemiei de Ebola este posibil să se dubleze până la jumătatea lunii octombrie, potrivit previziunilor ONU.

UNICEF a menționat că peste 2.500 de supraviețuitori ai Ebola din Sierra Leone, în prezent imuni la virus, vor fi instruiți pentru a avea grijă de copiii aflați în carantină.

Citeşte mai multe despre:   UNICEF,   3.700 copii,   Africa de sud,   au pierdut parintii,   ebola,   epidemie ebola
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe