Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Vatican: Papa Paul al VI-lea va fi beatificat la finalul Sinodului episcopilor de duminică

Vatican: Papa Paul al VI-lea va fi beatificat la finalul Sinodului episcopilor de duminică

Un articol de: |
Foto: ignitumtoday.com Externe

Papa Paul al VI-lea, ce a condus Biserica Catolică între 1963 şi 1978, ca fi beatificat la finalul Sinodului episcopilor de duminică, informează AFP.

Vindecarea inexplicabilă a unui bebeluş atribuită lui Paul al VI-lea a fost confirmată ca miracol, în primăvara acestui an, de Congregaţia pentru cauza sfinţilor, ceea ce permite beatificarea acestui papă, născut în 1897. Beatificarea este ultimul pas în procedura de sanctificare.

Giovanni Battista Montini a devenit papă în iunie 1963, sub numele de Paul al VI-lea. Acest papă a dus la bun sfârşit Conciliul Vatican II, iniţiat de predecesorul său, Ioan al XXIII-lea, care a deschis Biserica catolică atât faţă de celelalte confesiuni şi religii, cât şi faţă de societate.

Paul al VI-lea, care a murit în 1978, este citat adesea de papa Francisc, iar activitatea sa este permanent reevaluată.

Pe 27 aprilie, foştii suverani pontifi Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea au fost canonizaţi în timpul unei ceremonii solemne oficiate de Papa Francisc în Piaţa Sf. Petru de la Vatican.

Citeşte mai multe despre:   Vatican,   papa paul al VI-lea,   va fi beatificat,   sinodul episcopilor,   duminica
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe