Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Vizita Papei Francisc în SUA: Suveranul Pontif s-a întâlnit cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală vinovaților

Vizita Papei Francisc în SUA: Suveranul Pontif s-a întâlnit cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală vinovaților

Un articol de: |
Foto: stiri.tvr.ro Externe

Papa Francisc s-a întâlnit, în ultima zi a vizitei sale în SUA, cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală celor care se fac vinovați.

Suveranul Pontif a dezvăluit acest gest de reconciliere la începutul unei întâlniri cu episcopi americani, reuniţi la Philadelphia în vederea unui miting uriaş al familiilor catolice.

Vaticanul a anunţat că nu toate cele cinci persoane cu care s-a întâlnit Papa au fost victime ale unor abuzuri comise de către membri ai clerului. Unele dintre cele trei femei şi cei doi bărbaţi au fost victime ale unor abuzuri comise de membri ai familiilor lor sau ale unor educatori, notează Mediafax.

Papa i-a salutat ca pe nişte "adevăraţi heralzi ai milei", care merită recunoştinţa Bisericii pentru că au ajutat la scoaterea adevărului la lumină.

"Dumnezeu plânge, pentru că abuzarea unor copii nu poate fi ţinută secretă, iar eu mă angajez la o verificare atentă ca tinerii să fie protejaţi, şi ca toţi cei vinovaţi să dea socoteală", a declarat Francisc în spaniolă.

În plus, Papa a fost de acord cu crearea unui tribunal, la Vatican, care să judece episcopii care nu şi-au protejat enoriaşii, şi a acceptat demisiile a trei episcopi americani acuzaţi de muşamalizarea unor cazuri.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   vizita SUA,   SUA,   Suveranul Pontif,   familii catolice,   victime,   abuzuri sexuale
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe