Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin a discutat cu Barack Obama despre crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului

Vladimir Putin a discutat cu Barack Obama despre crearea unei coaliții internaționale împotriva terorismului

Un articol de: |

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi seară că a avut o discuție telefonică cu președintele american, Barack Obama, privind crearea unei coaliții antiteroriste internaționale, relatează RIA Novosti.

Noi întreprindem unii pași în această direcție și facem aceasta, între altele, în mod public. Dacă sunteți interesați de detalii, vă pot spune că ne dorim într-adevăr să formăm un fel de coaliție internațională pentru combaterea terorismului și extremismului. În acest scop, desfășurăm consultări cu partenerii noștri americani. Am vorbit personal la telefon cu președintele SUA cu privire la acest aspect”, a afirmat Vladimir Putin, în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de Est (Eastern Economic Forum), care și-a deschis lucrările joi, la Vladivostok.

Liderul de la Kremlin a spus că este prematur să se vorbească de posibilitatea unei participări a Rusiei în operațiunile militare împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria și Irak.

Examinăm diferite posibilități, dar deocamdată (....) problema participării Rusiei la eventuale operațiuni militare nu se află pe agenda noastră”, a insistat Putin, întrebat de un ziarist.

Președintele rus a adăugat că a abordat același subiect și cu președintele Turciei, cu autoritățile Arabiei Saudite, cu regele Iordaniei, cu președintele Egiptului și cu „alți parteneri ai noștri”.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Barack Obama,   terorism,   coalitie impotriva terorismului
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe