Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin a promulgat legea care califică ONG-urile drept „agenţi ai străinătății”

Vladimir Putin a promulgat legea care califică ONG-urile drept „agenţi ai străinătății”

Un articol de: |

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat controversata lege care califică drept „agenți ai strinătății” organizaţiile nonguvernamentale care primesc finanţare din afara țării, informează AFP.

Legea, care fusese adoptată recent de Duma de Stat şi de Consiliul Federaţiei, vizează ONG-urile considerate a fi implicate în „activități politice” și care beneficiază de fonduri din strinătate.

Noua lege prevede înregistrarea separată a organizaţiilor care beneficiază de finanţare din afară și care au "activităţi politice" în Rusia.

Conform legii, organizațiile vor trebui să permită controale în ceea ce privește resursele și rapoartele contabile, precum și să publice în mod regulat sursele de venituri și datele de administrare.

Legea este contestată de organizaţiile pentru drepturile omului şi de militanții pentru drepturi civice.Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   președintele rusiei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe