Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Washingtonul a aprobat o lege care legalizează căsătoriile între persoanele de același sex

Washingtonul a aprobat o lege care legalizează căsătoriile între persoanele de același sex

Un articol de: |

Senatorii statului Washington au aprobat o lege care legalizează căsătoriile între persoanele de același sex, proiectul urmând să fie promulgat în zilele următoare de guvernatorul statului, anunță ABCNews.

Statul Washington devine astfel cel de-al șaptelea stat american care să permit cuplurilor de homosexuali sau lesbiene să-și oficializeze relația.

Legea a trecut în Senat cu  28 de voturi ”pentru” și 21 ”împotrivă”, stârnind ropote de aplauze din partea celor prezenți în galeriile instituției. Aleșilor le-a trebuit mai bine de o oră să se decidă asupra legii. Majoritatea celor care au vorat pentru lege sunt Democrați, sprijiniți și de patru Republicani.

Guvernatoarea democrată Christine Gregoire a declarat luna trecută că este favorabilă textului şi că îl va promulga dacă este votat de congresmeni.

”Cei care sprijinim această lege nu dorim subminarea instituției familiei sau pe cea a libertății religiei” a spus senatorul democrat Bill Murray, inițiatorul  legii, care este la rândul lui homosexual.”Căsătoria este modul în care societatea te recunoaște ca familie.”

Citeşte mai multe despre:   casatorie,   gay ,   casatorie intre homosexuali,   lesbiene,   Washington,   senator,   republican
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe